Informații generale

Descriere generală

Titlul proiectului: „Improving health-care services through innovative RO-HU surgical ideas”
Axa prioritară PA4 – imbunatatirea serviciilor medicale
Durata proiectului: 30 luni
Perioada de desfășurare: 01.01.2020 – 30.06.2022

Finanțare

Buget total: 2.935.100 Eur
Sursa cofinanțare: FEDR
Buget FEDR: 2.494.835 Eur (85%)


Parteneri

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzu” Timișoara

În mai mult de 40 de ani de activitate, Spitalul Județean de Urgență „Pius Brinzeu” din Timișoara a asigurat și dezvoltat servicii complexe, performante, căutând întotdeauna să răspundă nevoilor cetățenilor județului Timiș, oferind în același timp servicii și cetățenilor din judetele vecine.

În contextul socio-economic actual și în perspectiva Strategiei de dezvoltare a județului Timiș, Spitalul Județean de Urgență „Pius Brinzeu” din Timișoara intenționează să devină un pol important de acțiune și dezvoltare. Proiectele propuse Consiliului Județean Timiș pentru 2018 fac parte din acest obiectiv important pentru comunitatea județului Timiș. Contextul propunerii pentru aceste proiecte se intenționează a fi integrat în contextul internațional actual de promovare și respectare a drepturilor omului, incluziunii sociale și egalității de gen. În timpul activității spitalului, una dintre cele mai importante realizări este Centrul pentru terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului (OncoGen), și anume un centru de cercetare al solicitantului principal. A fost construit cu sprijin financiar european prin fonduri structurale; sunați la POSCEE-A2-O2.21-2009-4. Obiectivul general al centrului este creșterea calității și eficienței activității de cercetare-dezvoltare în domeniul medical pentru a îmbunătăți starea de sănătate a populației și pentru a promova competitivitatea economică în rândul producătorilor de biotehnologie. Principalele domenii de interes sunt: ​​Terapii avansate în cancer – Biologia celulelor tumorale; Medicină regenerativă – Studiul celulelor stem adulte; Sănătate și factori de mediu; Imunoterapie.

Universitatea de medicină din Szeged

Universitatea coordonează cu succes activitățile legate de îngrijirea sănătății în domeniile cercetării și dezvoltării, examenelor clinice și farmacologice, formarea de bază și continuă în disciplinele medicale și terapia pacientului.

În plus față de sarcinile legate de educația teoretică și practică oferită medicilor generaliști și specialiștilor, clinicile asigură îngrijirea internată și ambulatorie pentru aproximativ 400.000 de pacienți din regiunea sudică a Marii Câmpii.